Tahta kurusu, dünyanın her yerinde genel olarak sorun haline gelmiş bir böcek türüdür. Boyutları 2 ila 5 mm arasında değişir. Kolayca yayılırlar ve hızlı büyümeleriyle sonuçlanan bu istila ile baş etmek çok zordur. Bu sorunun üstesinden gelmek için tahtakurularını tespit eder etmez en acil şekilde müdahale etmek gerekir.

Çoğunlukla bulundukları yerler, yatakların ve döşeklerin ek yerleri, yatak pervazındaki yarıklar, yatağı çevreleyen mobilyanın arkası (özellikle karyolanın başucundaki tahtalar) ve duvarların yer ile yani zeminle buluştuğu yerlerdir. Örnek olarak döşeğin ya da yatağın belli taraflarının koyu veya siyah lekeli olması bu böceklerden kaynaklanır. Çünkü oraya pisliklerini/dışkılarını bırakmışlardır.

Tahtakurusu, havanın sıcak ve kuru olduğu her ortamda canlı kalmayı başarabilir. Çok soğuk havalarda yarı uyku durumuna geçip hiç yemeden 1 yıl yaşayabilirler. Pestisitlerin onları öldürebilmesi için direkt olarak vücutlarına temas etmesi gerekmektedir (pestisit, zararlı organizmaları kontrol altına almak, engellemek veya yarattıkları zararı azaltmak için kullanılan kimyasal maddelerden oluşan karışımlardır).

Bu böcekler insanların ve diğer memelilerin kanı ile de beslenir. Hastalık bulaştırma ihtimali olmasına rağmen bu durum çok nadirdir. Tahtakuruları, bir uzva zarar vermez/acıtmaz. Tek sorun rahatsızlığa neden olan ve vücudun tepkimesinden kaynaklanan kaşıntıdır. Çok sayıda ısırılma ya da tahtakuruları ile temas durumu, kaşıntılı tahrişe, egzamaya ve alerjik reaksiyonlara yol açar. Ayrıca aşırı kaşıntı hissi verdiklerinden dolayı, cilt sorunu ve iyileşme sonrası iz kalması sorunları görülebilir.

Tahtakuruları ısırırken bir şey hissettirmez. Bu ısırmalar vücudun herhangi bir yerinde olabilir, fakat en fazla olabilecek yerler deri yakınındaki kan damarlarıdır.

Tahtakuruları genellikle mobilya ya da elbiselerin içinde taşınarak eşyalara girerler. Üremeleri çok hızlıdır. Her yumurta bırakmasında 200-250 kadar yumurta bırakabilir. Tahta kuruları ezilince etrafa çok kötü koku yayabilir.

Tahta kurusu haşeresi görüldüğü zaman hemen ilaçlama yapılmalıdır. Tahta kurularını toptan yok etmek çok zor olabilir. Yüksek seviyede hijyen, dip temel temizlik ve amatör böceksavarların kullanılması, bu haşerelerin sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Ancak yine de Fital İlaçlama gibi profesyonel haşere ilaçlama firmalarından destek almanız, sorunu kökünden çözmenizi kolaylaştırır.